lauantai 30. lokakuuta 2010

Tietokoneet ja ohjelmat moottorin säätöön

Megasquirt moottorinohjausjärjestelmät ovat ilmaisia avoimen lähdekoodin järjestelmiä jotka sisältävät erilaisia toimintoja joista voi kerätä paketin itselleen

Megasquirt-ruiskun ohjelmointi toimii ainakin kahdessa ympäristössä: Windows ja Linux.Nimikkeet ovat MegaTune ja TunerStudio.
http://www.finsquirt.net/forum/ ja http://www.bgsoflex.com/megasquirt.html

Sytytys- ja ruiskutusjärjestelmiä valmistaa Tsekinmaassa Ignitech -niminen paja kaupallisessa mielessä. Hinta on toistaiseksi ollut edullinen ja toiminta kohtuullisen varmaa.
Ignitech toimii toistaiseksi vain Windows ympäristössä.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm

Näistä edellä mainituista syistä käytössäni on ollut Windows käyttöjärjestelmällä varustettu HP tietokone kaiken aikaa koska sillä voi säätää molempia käyttämiäni järjestelmiä. Kyseinen tietokone, ja sen edeltäjät myös ovat olleet, muussakin käytössä ja omaavat tärinälle ja kosteudelle herkän rakenteen ei niitä ole ollut järkevä kuljettaa mukana pyörässä.
Siksi sen lisäksi on halpisminiläppäri ASUS jossa ei ole liikkuvia osia vaan sen muistikapasiteetti perustuu flash-muistiin. Kokonsa puolesta se on ihanteellinen pidettäväksi mukana ja sitä voi käyttää myös ajon aikana tapahtuvaan säätämiseen ja tallentamaan ajon aikaisia moottorin tapahtumia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti