sunnuntai 2. kesäkuuta 2024

Navi käyttöön

 

Vanha Tomtom
Sillä on turvallista kulkea kun menee niitä teitä niihin paikkoihin kuin ennenkin on mennyt koska päivitykset on jääneet tekemättä. Mutta voi joutua, vahingossa jonnekin minne ei edes aikonut mennä. Usein siitä tulee mielenkiintoista.

Hiukan virtasyöppö
Tomppa haukkaa enemmän sähköä kuin sen edeltäjä ja siksi pyörän usb-töpselin virta ei riitä. Pitää käyttää tupakansytytinliitintä. Samahan tuo. Tupakkaa kun en polta. 

Tällä kytkennällä mennään. Yö- ja päivänäkymä.

Tiedossani on että
Osoitteet, tai pikemminkin kohteet joita en tiedä, saattavat selvitä navin kautta. Yleensä katselen matkalla että minkälaisia kurveja on tiedossa ja kartalta onko vaihtoehtoista reittiä ettei tarvitse ajaa "isoa tietä". Usein jo kotona suunnittelen ja ajan sitten muistista. Pääteitä pyrin välttämään. Kolmi- ja nelinumeroiset, sekä tiet jotka ovat entisiä pääväyliä, ajan mielelläni vaikka niiden varsilla palvelut ovat usein puutteellisia. Mutta ennen pitkään tulee paikka jossa on bensan myyntiä ja saan nahistuneen sämpylän seisoneen kahvin oheen.

Helteiden vuoksi
Pyörä on ollut tallissa. Ei ole tullut lähipäivinä kuin muutama kymmenen kilometriä asiointiajoa. Rouva kun tarvitsee ilmastoitua autoa niin minä joko polkupyöräilen tai kävelen, jos on pubireissu tai ajan moottoripyörällä asiallisemmat kulkemiset. Verstaallakin on lämpötila sen verran korkea että kun näkee työkalut niin jo hiottaa. Eikä Kerhollakaan ole lämpöisen puutetta. Torstaina kävin.

Joitakin kokoontumisia
Niissä on tullut käytyä mutta ovat painottuneet loppukesän puolelle. Nummijärvellä todistetusti kävin jo. Perinteet velvoittivat. Pohjoisen Guzziralli eli ACGR. Viime suvena koin. Nyt on päällekkäistä eikä kahtia repeä. Valinta on hankalaa enkä kolikkoa heitä. Sitten pienimuotoisempia tapauksia tuttavamotoristien kanssa mutta moottorihenkisesti. Päätoimisesti telttaillen kokoontumisissa. Oma tupa oma lupa...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti