tiistai 20. helmikuuta 2024

Ylös murheen alhosta


Edellinen uutinen
Voisi kai sanoa sillä valtakunnan ja EU-politiikan ja osin, myös motorismin sekä, eritoten, tietotekniikan harjoittaja, Hannu Virta, lähti toisiin maisemiin ikuisesti. Puoliso ja aikuiset lapset jäivät suremaan kuten myös, uskoisin, aika suuri määrä motoristiystäviä ja tuttavia.

Apua ankeuteen
Mutta kai tästä on ryhdistäydyttävä. Eilen jo kävin Verstaallani mutta en kauheasti aikaiseksi saanut. Yhden kaasuttimen purin ja pesin ultraäänellä. Lisäksi kahvittelua ja se nosti mielialaa kun sai puhua puutaheinää eli tärkeitä motoristiasioita kahvimuki kourassa toisten asiantuntijoiden kanssa. Tänään käyn baarissa parin kilometrin päässä. Matkalla on pankkiautomaatti ja sieltä toimintavälineitä mutta vain kohtuullinen määrä. Oluen hinta on kaksi ensimmäistä tuntia 5€/tuopillinen. Vartti menee yhteen. Yksi seteli siis riittää, kai... Bingoiltaan en jää.

Kokemus edellisestä
Niin on vakiota ja siksi rauhoittavaa, että samat ystävät ovat kuulolla ja heidän kanssaan voi hetkeksi irtautua arjesta. Lähinnä läpänheittoa ja hiukan asiaakin. Kiitos siitä. Nyt kirjoittelen tätä kotona, söin puolen tuokkosta mämmiä kastikkeen kera ja olut on vasemmalla sen puolen käden ulottuvilla. Eiköhän tämä tästä...

Hommat saavat odottaa
Olisi tuota moottoripyörän laittoa mutta turhaan kai sinne menisin koska matkakulut olisivat suuremmat kuin tulos. Toki suunnitella voi. Osahankintojakin pitäisi tehdä. Menisin tekemään kierroksen ao. kauppoihin tuohon läheiseen teollisuus/markkina-alueelle polkupyörällä vaan sohjoinen ja jäinen pyörätie ei houkuta. Autolla käynti reilun 20 km päässä, missä remontti- ja rakenteluhommat odottavat, on sekin kuluerä. Vaan ei niin iso, niinkuin kertamenetyksenä, kuin baarissa käynti ja tuttujen kanssa höpäjäminen. Arvonsa kummallakin.

Askeltamaan
Vain kaksi kilometriä sinne ja saman verran takaisin. Kylmä olut ja puolilämmin baari. Saa pitää palttoon päällä. Kenkävalintaa tälle säätilalle on mietittävä. Tätä kirjoitettaessa baari aukeaa noin tunnin ja vartin perästä. Kahdensadan metrin päässä olisi myös baari mutta en oikein viihdy siellä. Eikä tule kuntoiltua. Siellä on muitakin humalaisia kuin minä.

Kuvia ei tule tähän juttuun
Viimeaikoina vähän muutoinkin tullut kutiteltua kameran valoherkkää kennoa. Kevyt lounas vielä ja sitten jaloittelemaan. Saavuttuani takaisin residenssiin saatan jotain tähän perään lisäillä.

Perään lisäys reilun parin tunnin jälkeen
Oli mukavaa päästä osasta ajatuksia irroittamaan ja keskustella tavallisten henkilöiden ja vähemmän tavallisten asioiden kanssa. Vie ajatukset hetkeksi muualle. Kiitos siitä vaikka eiväthän he tiedä...

Harkinnassa
Kello on vasta hiukan yli viisi iltapäivällä. Palasin baarista. Yksin kotona. Olutta on. Pitäisikö lähteä keskustaan? Sielläkin näkisi kavereita ja saisi uusia. Vaan onko se tarpeen...Tahallista etäännyttämistä?

Rouva asialla
Oli hankkinut, tai saanut, punaviiniä pullon. Hänelle ei maistunut. Maun suhteen. Yritän korjata virheen. Naama ja pötsi kestää kaikenlaista.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti