perjantai 11. kesäkuuta 2021

Vaurio Dacian moottorissa

 
Öljytikku uusiksi
Muutama viikko sitten katsoin paljonko moottorin öljytilassa on pohjaöljyä. Yllätyksekseni toimenpidettä suorittaessani öljytikku katkesi. Tilasin Käyttöautosta uuden. Tänään laitoin sen paikoilleen.

Tikussa muutoksia
Alkuperäinen öljytikku oli kovettumisen lisäksi käpertynyt mutkille ja sitä oli hankala pujottaa paikoilleen. Ensimmäinen vika lienee syntynyt kuumuuden ja öljyssä olevien aineiden vaikutuksesta ja toinen vika, eli katkeaminen, siitä että tikku ei enää katkeamatta suostunut menemään paikoilleen.

Katkennut tikku
Materiaali oli selkeästi kovettunut. Katkennut pätkä jäi öljypohjaan ja kun kokeilin taivuttaa sitä osaa joka jäi jäljelle se katkesi ilman voimankäyttöä. Rapeaa kun hapankorppu. Noin kymmenen sentin pätkä on jäänyt öljytilaan. Se tuskin siellä mitään aiheuttaa. Ei anna tarvetta toimenpiteille. Auto on hieman yli kymmenen vuotta vanha.

Öljytikun tiedot

Katkennut ja uusi tikku.

Kova kilohinta
Tosin kympeillä selvisin eikä tarvinnut edes hakea sitä vaan se toimitettiin ilman eri kustannusta Kerholleni.

Informaatiota
On hieman orpoa olla ilman moottorin öljymäärän tietoa. Tosin autolla ei näin suvella paljoa ajella. Uuden tikun kastaminen kertoi että öljyä on. Asia on siltä osin kunnossa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti