lauantai 13. kesäkuuta 2020

Mökkikuorma autoon


Mökkitarpeet
Mökille on aina vietävää, harvemmin tuotavaa. Tuontina lähinnä ruskettuneita ja rentoutuneita ihmisiä paluukuormassa. Pieni mahanalkukin saattaa olla syntynyt. Herkkujen syömisestä.

Tällä kertaa mökkikuormassa
Kaksi säkillistä valmisbetonia ulkomuuraukseen. Kaksi tuolia, moottorisaha tarvikkeineen, kuokka ja lapio pihapolun kunnostukseen, auton huoltotarvikkeet, matkakylmiö mukaan jossa ruokaa ja juomaa sekä lisää juomaa, laattakiviä pihapolulle, gelcoatia veneen pohjan kunnostukseen, polkupyörä, kiikarit, kamera, lukuisia eri pikkutarvikkeita ja tietysti intoa käyttää edellämainittuja tuoteita. Mutta ei hosumalla.

Aika tohinaa aluksi
Tavarat vajasta ja sisätiloista paikoilleen ulos ja ulkona olleiden kalusteiden puhdistus ja suojakatoksien kuljetus sivummalle heti aluksi.

Ei tehdä mitään päivä
Sellainen pitää olla. Hieman niin että tylsistyy hiukan. Se antaa taas virtaa tekemiselle. Toki silloinkin pitää syödä mutta eihän ulkona grillaaminen ole varsinaista työtä vaan liki huvia. Toki saunakin lämpeni ohessa. Olutta myös.

Kahden kuukauden kuluttua
Pois lähtö mökiltä. Hieman surullista mutta jo sitä kaipaa jo silloin hieman kantabaarieni tunnelmaa. Osa tavaroista jäi vielä, kuten perämoottori ja joitakin työkaluja mökille josko syyskuussa muutaman päivän jälleen mökillä vietämme ja tuomme arvoesineet pois. Koronaepidemian takia omasta puolestani pieni retriitti yksinkin, sillä Rouva oli viikon töissä välillä ja minä mökin isäntänä. Kävin lähiseudulla ajelulla ja yhdessa mp-tapahtumassa.

Kaksi ajoneuvoa
Koska toinen mökkiläisistä kulkee välillä töihin autolla (Yksi sivu noin 450 km lyhintä reittiä.) on Mökillä oltava jonkinlainen kulkuneuvo. Tällä kertaa 1400 California GTS. (Myös polkupyörä on.) Yksin ollessa kun voi tulla tarve päästä ihmisten ilmoille. Sinne on matkaa noin 30 km pääosin soratietä.

Enonkosken nähtävyydet ja palvelut
No, koski tietenkin kävelyreitteineen ja sen lähistöllä olevat palvelut kuten hotelli, sen A-ravintola ja julman iso ulkoterassi. Toiselta puolen koskea löytyy toinen ravintola joka on keskittynyt tarjoamaan päivisin lounaita, joita olen hyödyntänyt usein, ja kahvilatoimintaa. Bensiiniasema myös, kukkakauppa-sekatavaraliike ja vähittäistuotekauppa Sale, sellainen keskikokoinen. Hyvät valikoimat. Kosken rannalla on myös vuosittaisia juhlatilaisuuksia kuten muikkufestarit ja kansainvälinen hiekkaveistoskilpailu. Talvella, sen muutamn kerran kun olen käynyt niin lumipyörteet keskustan läpi kulkevalla tiellä lienee suurin nähtävyys. Ravintolapalvelua silti on.

Jos ihan välttämättä haluaa
Tarkoitettu motoristeille. Mökillämme voi aittamajoittua jos 2h aitta ei ole varattu. Muita vierastiloja ei ole. Kaikki eivät sinne halua tulla koska sorateitä pitää ajaa. Kolmantena päivänä, viimeistään, alkavat vieraat haista sanoo hämäläinen sananlaskukin. Omat juomat mukaan. Järvestä saa kalaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti