lauantai 21. maaliskuuta 2020

Blogini lukijoita


Käyntimäärä lähes nelinkertaistunut
Varsin lyhyessä ajassa, kolmessa vuorokaudessa, on blogikirjoituksiani käynyt katsomassa kasvava määrä uteliaita. Blogger tekee taltiointeja siitä mitä kohteita on katsottu, mistäpäin maailmaa ja millaisilla vehkeillä sekä joitain muitakin tietoja. Statistiikkaa on melko runsaasti.

Ei robotteja
Usein on niin että saattaa tulla tuhansiakin käyntejä samana hetkenä eli jyrkkä piikki kävijämäärissä. Niitä ei kuitenkaan ole tehnyt ihminen puhelimen tai tietokoneen ääressä vaan jonkinlainen automatiikka joka etsii aukkoja tietosuojassa orjuuttaakseen huolimattomien tietokoneita omiin tarkoituksiinsa.
Nyt niitä ei yllättäen olekaan. Seuraan tilannetta.

Parissa päivässä
Käyntien lisääntyminen on tapahtunut varsin lyhyessä ajassa. Lähes kaikki käynnit ovat kotimaan kamaralta. Toki muitakin on mutta on vain pieni vähemmistö. Tämän päivän saldo klo. 14: USA yksi kävijä, Suomi 202 kävijää. Muualla hiljaista.

Haut
Hakuja on tehty suurimmalta osaltaan www.google.com ja www.google.fi
Muut ovat satunnaisempia. Lisäksi osoitteella www.motomatti.fi on lukuisia osumia kuten saattaa odottaakin.

Hakujen tulokset
Yllättävintä on että tulokset eivät olekaan yksinomaan tekniikkaan liittyviä eikä pyörämerkkien erikoisuuksiin vaan omiin ja vaimoni tekemisiin kuten mökkeilyyn ja matkailuun. Nämä aiheet eivät ole aiemmin juurikaan kiinnostaneet "suurta yleisöä".

Koronavirusko?
Arvelen että kun muutakaan tekemistä ole niin ihmisillä on aikaa netissä roikkumiseen. Vain pientä ryhmää kiinnostanevat sivuni sillä suurin osa on varsin kapean sektorin toimintaa vähemmistöpyörämerkin parissa. Toki blogi sisältää myös matkailua ja ihan tavallista elämiseen liittyvää havainnointia.

Muutama tunti myöhemmin
Nyt on jo edellisestä tiedosta poiketen käynnit lisääntyneet merkittävästi. Itse asiassa näin merkittävää kasvua käyntien määrässä ei ole ollut ennen. Kirjoittamani ja kuvittamani jutut ovat edelleenkin samantyyppisiä. Ei sanaakaan viruksista, ei muutosta yleiseen linjaan tai mitään poikkeavaa.

Pari viikkoa myöhemmin
Kävijämäärä on pysynyt samana tai hieman lisääntynytkin. Riippuu viikonpäivästä. Arkipäivinä kävijöitä on entistä enemmän välillä klo 9 -16. 300 - 650 käyntiä vuorokaudessa. Pääosa kävijöistä Suomesta.

Tänään, lauantaina
On vähemmän sivuistani kiinnostuneita. Klo 13 mennessä kävijöitä vain 175 kpl. Lähes kaikki Suomesta. Muutama yksittäinen vierailija ulkomailta.

Käännösohjelmat
Sivujani on käännetty eri kääntäjäpalveluiden avulla ainakin saksaksi, englanniksi ja ranskaksi. Valitettavasti en ole käyttänyt kirjoituksissani selkosuomea vaan tavanomaista asentajajargonia jossa vilahtelee jopa murteellisia termejä jotka eivät käänny kovin helposti ulkomaan kielille.
Ehkä minun tehtäväni ei ole palvella koko maailmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti