tiistai 26. elokuuta 2014

Sadepäivän hommia ja ajelua

Tänään löytyi kauppiaalta suuttimia. Netistä kun katsoo onko tavaraa tarjolla niin sitä vain näyttää olevan. Storm Motorin nettisivuilta kun selviää että tavaraa on mutta ei sen määrää. Yhdellä suuttimella en tee mitään. No, nyt löytyi kokoja 1.50 ja 1.55. Molempia kaksi. Tein viidentoista euron kaupan niistä.

Aiemmin tein suuttimien puutteessa suuttimet itse. Nyt niitä ei enää tarvita koska ostin vastaavat tehdastekoiset.

Suuttimia. Oikealla omatekemät.

Eihän nuo aivan tehdastekoisille pärjää vaan kyllä niilläkin kilometrejä karttui. Kun on joku kerta aikaa ne voin vielä viimeistellä niin menisivät lähes aidoista. Pitäisi olla pienempi sorvi ja sievemmät terät pienille pyörähdyskappaleille.

Aiemmin tekemäni säädettävät T-palat ovat varsin karun näköiset ja nyt sateisten säiden alettua niiden rautaosat ovat alkaneet keräämään ruostetta ympärilleen. Eivät näytä siisteiltä eivätkä vaikuta ruosteisina luotettavilta. Tein siis säädöille koteloinnin. Häiriötekijä piiloon.

Säädön suojakotelo.

Säätöjä on neljä niin piti tehdä neljä identtistä lieriömäistä alumiinkoteloa. Erikoisen näköisethän ne ovat mutta eipä näy ruoste. Ruostumisen estämiseksi voitelin rautaosat ohuelti. Siellä ovat piilossa.

Kaasuttimien säätämiseen ja suojakoteloiden tekemiseen kun ei aikaa mennyt kovin paljoa arvelin etttä noudatan paikallisen radioaseman menovinkkiä. Radio Musa Tampere kertoi että Mustassalahdessa on tiistaina motoristien ja veteraanimoottoripyöräilijöiden viikkotapaaminen jossa on kymmenittäin hienoja vanhoja pyöriä nähtävänä ja paljon uudempiakin.
Siispä sinne, vaikka taivaalta hieman vettä piskoittelikin. Olin siellä joskus klo 17 jälkeen mutta yhtään muuta pyörää ei ollut näkyvissä. Ilmeisesti tulin väärään aikaan. Join kuitenkin munkkikahvit sataman kahviossa. Tarjoilijatar ääneen ihmetteli että lienenkö ainoa joka tuli moottoripyörällä paikalle. Valistin että eräänlaisella moottoripyörällä kyllä. Kolmipyöräisellä.

Oli siis pääteltävissä että sade estää kaksipyöräisellä moottoripyörällä ajavia ajamasta sateessa.

Yksinäinen S. Trike Mustalahden satamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti