torstai 28. helmikuuta 2013

Alkoholipyörä Pikkuosia 3


Kaasuläpän liikkeenhallinta
Kaasuläppäakseli sai palautinjousen ja tyhjäkäynnin säätöruuvin. Ilmaruuvia en tarkoituksellisesti läppärunkoon tee vaan annan tyhjäkäyntiruuvin hoitaa asian toistaiseksi. Jatkossa ilmaruuvia tulee hoitamaan askelmoottori jos katson sen tarpeelliseksi. Parempi pitäytyä yksinkertaisessa rakenteessa.

 Kaasun palautinjousi.

Palautinjousi
Jousi sijoittui läppärungon ja vaijerikehän väliin. Samassa välissä on akselin ympärillä holkki joka keskittää jousen ja määrittää kaasuläppäakselin sivuittaisen sijainnin. Asennettu lievällä "krympillä".

Tyhjäkäynnin säätöruuvi.

Jousi lukitsee
Jousi säätöruuvin ympärillä aiheuttaa sen verran kitkaa että säätö pysyy halutussa kohtaa mutta lukitusmutterillekin on tilaa. Säätöruuvin "jalka" toimii samalla pidättimenä läppäakselin liikkeelle niin ettei vahingossa tule väännettyä kaasuläpän asentoanturia eli TPS:ää yli liikekeratansa. TPS kun on vain muovinen palikka.

Toistaiseksi prototyyppi
Hiukan ovat kolhon näköisiä nuo osat mutta teen viimeistelyn vasta sitten kun osien toimivuus ja tarpeellisuus on todettu eli perusteellisten koekäyttöjen jälkeen. Varmaan ensi syksynä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti