perjantai 12. lokakuuta 2012

Tänään tallilla 28


Uusi vanha moottori
Palanut itäsaksalainen ja ties kuinka vanha kolmen kilowatin kompressorin sähkömoottori vaihtui tänään liki käyttämättömään mutta jo iäkkääseen Strömbergiin. Kiinnitys ei ollut aivan sama mutta moottori tuli kiinnitetyksi kompressorin kupeeseen. Sähkömies kävi tekemässä kytkennät ja paineilmaa alkoi syntymään.

 Kolmivaihemoottorin kolmiokytkentä.

Kaverille kiitos
Moottorin toimitti Repe. Kiitokset Nurmijärven suuntaan.

 Suuntaventtiili.

Uusi venttiili
Tuli tehtyä muutakin uudistusta. Painesäiliön päätyyn kiinnitin uuden suuntaventtiilin joka erottaa painesäiliön paineen kompressorin paineesta.

Helpottaa käynnistymistä
Kompressorin puoleltahan vuodatetaan painetta pois että käynnistyminen tapahtuu juoheasti ja kompressori saavuttaa nopeasti käyntikierroslukunsa moottorin rasittumatta liiaksi.

Painekytkimelle linja
Kupariputki on painekytkimen "signaalijohto" joka kertoo milloin asetettu yläpaine on saavutettu ja milloin pitää käynnistyä paineen laskettua alas. Tällä hetkellä alapaine on 7 bar ja yläpaine 8,5 bar.

Tuotto riittää
Riittää paineilmatyökaluille mukavasti ja juuri ja juuri hiekkapuhallukseen. Siinä tosin merkittävintä roolia näyttelee massavirtauksen määrä eikä niinkään paine. Edellinen suuntaventtiili oli liian pieni virtauspinta-alaltaan.

Toiseen päähän säiliötä jäi ylipaineventtiili. 9,5 bar.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti