perjantai 26. lokakuuta 2012

MegaSquirt-päivityksiä.


Windows ja Linux
Itselläni on käytössä kahta eri käyttöjärjestelmäpohjalla pyörivää versiota: MegaTune Windowsiin ja TunerStudio Linuxiin. Nyt on saatavissa myös Androidiin oma versionsa. Siitä Youtube-video. Soveltuu erityisen hyvin tablet-laitteisiin sekä puhelimeen.
Nämä perusohjelmat ovat ilmaisia mutta lisäosat ja palvelut maksavat erikseen. Tosin niitä ei kovin paljon tarvitse. Itse olen ostanut yhden viidenkympin analyysiohjelman. Siitä on ollut apua hienosäädössä.

Vanhatkin päivittyvät
Myös "vanhoihin" käyttöjärjestelmiin on olemassa päivityksiä varsin runsaasti. Nyt ei ole enää käyttöjärjestelmästä kiinni MegaSquirtin käyttö: downloads

Kätevää
Sinänsä miellyttävää on että ei ole sidottu mihinkään käyttöjärjestelmään: jos itse säädän Tampereella Linuxilla ja ajan kaverin luo Nurmijärvelle niin säätäminen hänen Windows-koneellaan käy ilman kommervenkkejä. Eri ohjelmistot pystyvät siis "keskustelemaan" MegaSquirt-keskusyksikön kautta.

Muita säätöjä
Uutuutena pyöräkohtaisia ohjelmistoja mm Harley-Davidsoniin sekä Power Commander säätöjärjestelmä EFI Analyticsiltä. EFI Analytics Facebookissa.

Langattomuus on tätä päivää
Ei tarvitse renata piuhojen ja liittimien kanssa vaan dataa voi siirtää Bluetoothin kautta ajoneuvon ja tietokoneen välillä. Erityisen kätevää moottoripyörän suhteen. Toki vielä tarvitsee pysähtyä säätöä varten ja rahaa ostokseen muutaman kympin.

Tutkimatta
En vielä tiedä että onko jokin näistä päivityksistä toimiva Windows 8:ssa. Pitää tutkia pitääkö ajan tasalla pysyäkseen hankkia Android-puhelin vai uusi Lumia. Tuskin tähän hätään vaikka ainahan uudet gizmot ovat mielenkiintoisia.

Lisäntymään päin
Ja jos ei ole MegaSquirt-höyrähtänyt niin vastaavia virityksiä on muihinkin moottorinohjausjärjestelmiin kuten MyECU:un.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti