keskiviikko 15. elokuuta 2012

Alkoholipyörä huoltoa

California Spirit oli tänään toiseksi viimeistä päivää vakuutuksessa. Huomenissa teen toistaiseksi viimeiset säädöt ennen talvea koska puran pyörän pieniksi osiksi ja kunnostan. Kilometrejähän on takana liki 300000. Vaihdoin moottori- ja vaihteistoöljyt sekä sytytystulpat että osat voivat odottaa käsittelyvuoroaan puhtaissa olosuhteissa.

Keväiset öljysavupöllähdykset tapahtuivat oikeasta pakoputkesta.

 Vasemman ja oikean puoleinen tulppa.

Oikeaa palotilaan on näköjään päässyt hieman öljyä käynnin aikana. Liekö sitten saanut sitä imukanavan puolelta huohottimesta vai onko imuventtiilin ohjuri jo väljistynyt. Mitään ilmeisempää öljyn menekkiä en ole huomannut. Vaihtovälillä (5000 km) ei ole tarvinnut lisätä.

Laitoin uudet hieman kylmemmät tulpat. Käytetyt menevät ultraäänipesuun ja tarkastettaviksi josko niillä vielä ajelisi. Niillä on ajettu 20000 km joista 5000 km etanolilla.

Vaihteiston magneettinen öljyproppu.

Pientä hiontapölyn omaista muhjua näkyy oljytulpassa. Ei aiheuta sinänsä ongelmaa mutta vaihdan silti talven aikana kaikki laakerit ja viitosen ratasparin parempikuntoisempiin. Öljy sisään ja baanalle. Kävin Mustassalahdessa katselemassa muiden pyöriä ja ajoin mökille Kangasalle.

Siinäpä tämän päivän saldo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti