maanantai 23. tammikuuta 2012

Laakerien vihollinen nro 1


Maataloustyökoneisiin ja vastaaviin
Painepesuri on käyttökelpoinen laite kun pesee sellaisia kohteita jossa saa laskettaa kunnolla paineella vettä kohteeseen.

Painepesurilla ei voi pestä mp:tä
Moottoripyörässä se vain on hankalaa laakereiden ja sähköliittimien suhteen. Painevesi menee pienestäkin raosta tai voimakas suihku kääntää huulitiivisteen nurin, syrjäyttää rasvan ja laakerin kohtalo on sinetöity. Myös maalipinta ja teippaukset voivat vahingoittua.

Mutta matkan päästä voi
Suuttimessa on eri asentoja ja itse laitteessa pesuainesäiliö joten pesuaineen voi levittää matkan päästä ohuena veden ja pesuaineen sekaisen sumuna. Se tunkeutuu jonkin verran syvemmälle kuin jos vain harjalla pesuainetta levittäisi.

Sumusäädöllä
Huuhtelu onnistuu varsin hyvin kun ei käytä kovaa painetta vaan antaa runsaan vesisumun valua itsekseen pois pyörästä pesuaineen ja lian huuhtomistarkoituksessa.


Kompakti paketti.

Laatuosista
Valualumiinista koneistamalla valmistettu pumppu, pesuainesäiliö, letkukela ja säätösuutin kuuluvat varustukseen. Pesuaineen levitys pienellä paineella on tehokasta. Myös huuhtominen sumusuuttimella on helppoa.

Edullisemmat painepesurit
Niissä on pellistä prässättyjä tai jopa muovisia pumpun osia. Kesto voi olla heikko. Myös tällä merkillä on ns. halpissarja jossa komponenttien laadusta ja rakenteesta on tingitty. Kilpailu alalla lienee kovaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti