perjantai 23. joulukuuta 2011

Sähkökatkaisimien korvaaja

Naapurin sporttipyöräharrastaja laittoi pyöräänsä uudet clip-on-ohjaustangot. Ongelmaksi tuli sellainen asia että pyörän katkaisijat eivät enää mahtuneet.
Piti ottaa sorvin veiveistä tukeva ote ja pyöräyttää korvaava katkaisija. Kaunishan se ei ole mutta siinä on yksi ominaisuus jota useimmissa muovista valmistetuissa katkaisijoissa ei ole: Toiminnan täsmällisyys ja toiminta pienellä voimalla. 
Nuo näkyvät pylpyrät ovat vain käyttökytkimiä ja käyttävät erilaisia mikrokytkimiä. Releohjausta siis tarvitaan koska mikrokytkimet eivät kestä suuria virtoja.

Ahtaan paikan kytkin.

Ylempi nupikka on kaksiasentoinen sammutuskatkaisija. On - Off. Alempi on palauttava starttikatkaisija.


Ei ole tullut otetuksi paljoakaan kuvia tästä virityksestä. Tekemiseen ei kauan mennyt ja jälkikehittelyäkin olen suorittanut. Tuohon samaan runkoon kun saa ainakin kolme muutakin 1 - 3 -asentoisia katkaisijaa lisää. Rakenteen ei tarvitse edes olla vesitiivis koska itse katkaisijat, erillisissä pesissään, ovat tarkoitettu toimimaan likaisissa ja kosteissa olosuhteissa. 

 Kuva Yhtymän Miesten edesmenneen tallin pihasta.

Tässä itse pyörän omistajakin. Alumiiniosat on Tank Shopista. Asennukset omistajan itsensä lukuun ottamatta jarrujen kunnostusta, jotka tein. Metallipunosletkut ja erillisjarrut. Sähkötyöt, perävaihteen sekä vaihteiston ynnä kytkimen kunnostus, vanteiden pinnaus, rihtaus ja satula myös meikäläisen tekemät. Pyörässä on Silent Hektik -sytytys. Siinä on muutama eri käyrä joita voi vaihdella ajotilanteen/kaasuttimien säädön mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti