perjantai 23. joulukuuta 2011

Sähkökatkaisimien korvaaja


Cafèn rakennukseen
Naapurin sporttipyöräharrastaja laittoi pyöräänsä uudet clip-on-ohjaustangot. Ongelmaksi tuli sellainen asia että pyörän alkuperäiset katkaisijat eivät enää mahtuneet.

Sorvilla uusi rakenne
Piti ottaa sorvin veiveistä tukeva ote ja pyöräyttää korvaava katkaisija. Kaunishan se ei ole mutta siinä on yksi ominaisuus jota useimmissa muovista valmistetuissa katkaisijoissa ei ole: Toiminnan täsmällisyys ja toiminta pienellä voimalla. 

Peukalolla hipaisemalla
Nuo näkyvät pylpyrät ovat vain käyttökytkimiä ja käyttävät erilaisia mikrokytkimiä. Releohjausta siis tarvitaan koska mikrokytkimet eivät kestä suuria virtoja.

Ahtaan paikan kytkin.

Toiminnot
Ylempi nupikka on kaksiasentoinen sammutuskatkaisija. On - Off. Alempi on palauttava starttikatkaisija.


Saatan tehdä lisääkin
Ei ole tullut otetuksi paljoakaan kuvia tästä virityksestä. Tekemiseen ei kauan mennyt ja jälkikehittelyäkin olen suorittanut. Tuohon samaan runkoon kun saa ainakin kolme muutakin 1 - 3 -asentoisia katkaisijaa lisää.

Mikrokytkimet sisällä ovat vesitiiviitä
Rakenteen ei tarvitse edes olla vesitiivis koska itse katkaisijat, erillisissä pesissään, ovat tarkoitettu toimimaan likaisissa ja kosteissa olosuhteissa. 

 Kuva Yhtymän Miesten edesmenneen tallin pihasta.

Poseeraa
Tässä itse pyörän omistajakin. Alumiiniosat on Tank Shopista. Asennukset omistajan itsensä lukuun ottamatta jarrujen kunnostusta, jotka tein.

Nykymateriaaleista
Metallipunosletkut ja erillisjarrut. Sähkötyöt, perävaihteen sekä vaihteiston ynnä kytkimen kunnostus, vanteiden pinnaus, rihtaus ja satula myös meikäläisen tekemät.

Kärjetön sytkä
Pyörässä on Silent Hektik -sytytys. Siinä on muutama eri käyrä joita voi vaihdella ajotilanteen/kaasuttimien säädön mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti