torstai 4. elokuuta 2011

Tietoteknillinen sijoitus

Eilen ostin käytetyn tietokoneen. HP nw8840. Kunnostettu ja akkutakuulla. Windows XP-levykkeen sain mukaan. Käyttöjärjestelmän asennus onnistui sekä sytytys- ja ruiskutusohjelmistojen asennus myös, itseltä. Laajakaistalambdan hallintaohjelmaa XP hyljeksi. Piti turvallisuustasoa karsia niin sekin meni perille. Lisävarusteena pehmustettu olkalaukku. Maksoi yhteensä rahaa jonkin verran enemmän kuin olin ajatellut. Toivottavasti kestää sen edestä. Mikään ei juuri enemmän voi ärsyttää kun jokin vehje hajoaa kesken homman. Niin kävi edellisen läppärin.

Tänään sitten säädin. Ruiskuahan olen päässyt säätämään pienellä Linux-läppärillä mutta sytytykselle ja lambdalle pitää olla Windows-kone. Myös pidemmälle kehittynyt ruiskutuksenhallintajärjestelmä on on Windows-kamaa.

Se mikä toi tarkkaan säätämiseen helpotusta kun pääsi säätämään lambdan näytteenottotaajuutta. Innovaten lambdamittaus ottaa näytteitä tehdasasetuksella liian taajaan kun ottaa huomioon sen että kaksisylinterisessä yhden sylinterin pakovirtaus, varsinkin alakierroksilla, on varsin sykkivää. Vakio näytteenotto on 32 kertaa sekunnissa. Alensin arvon kolmeen kertaan sekunnissa. Luku on näennäinen. Anturi mittaa koko ajan mutta mittaustuloksista lasketaan keskiarvo joka lähetetään eteen päin kolme kertaa sekunnissa. Mittareiden lukematarkkuus parani ja automatiikan virhesuoritukset vähenivät merkittävästi. "Viisarit" eivät vapise enää ja niistä voi päätellä mihin suuntaan arvot ovat kehittymässä.
Tämä oli tämän päivän tärkein havainto.

Pyörä kiihtyy ja kulkee todella tasaisesti. Pitsi että alemmalla keskikierrosalueella tasaisessa nopeudessa ilmenee detonaatiota. Pitänee vieläkin muuttaa sytytyskäyrää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti